19. prosince 2024
V rámci předvánočního času jsme s žáky, kteří si vybrali jako druhý cizí jazyk španělštinu, vypravili do kuchyňky, abychom si připravili tradiční španělskou pochoutku, která je v mnoha španělských domácnostech neodmyslitelnou součástí oslav svátku Tří králů (Día de Reyes).
Roscón de Reyes je sladký, kulatý koláč s dírou uprostřed, který bývá zdobený kandovaným ovocem připomínajícím drahokamy. Koláč je nejen skvělý na snídani, ale také skrývá malé překvapení – někdo v něm najde minci, a ten, kdo ji objeví, bude mít štěstí po celý příští rok.
Celý zážitek pečení Roscón de Reyes byl nejen kulinářskou lekcí, ale i příležitostí, jak se se žáky podělit o kousek španělské kultury. Ať už jde o sladkou chuť koláče, nebo o radost z tvorby něčeho vlastního, tento zážitek určitě zůstane žákům v paměti.
Andrea Knytlová
Zpět